देखो सख़ी बिंदराबन में
वो तो बंसरी शाम बजावत है ॥ टेक ॥
धर्मके पालन कारण से हरि ने ब्रज में अवतार लिया ।
मिल ग्वालन बालन के संग में जमुनातट धेनु चरावत है ॥ १ ॥
सर मोर के पांख की टोप धरे मकराकृत कुंडल कानन में ।
गल में बनमाल बिराज रही कटि में पटपीत सुहावत है ॥ २ ॥
बन कुंजन में हरि रास रची सखियां संग में मिल गान करें ।
भाग्य बड़े ब्रज गोपिन के हरि हाथ मिलाय नचावत है ॥ ३ ॥
मधुरी मुरली धुन को सुनके सब देव समाजजुड़े नभ में ।
ब्रम्‍हानंद निहार छवी प्रभुकी अपने मन में सुख पावत है ॥ ४ ॥

Dekho sakhee bindraaban mein
vo to bansaree shaam bajaavat hai ॥
dharmke paalan kaaraṇ se hari ne braj mein avtaar liyaa .
Mil gvaalan baalan ke sang mein jamunaataṭ dhenu charaavat hai ॥ 1 ॥
sar mor ke paankh ki ṭop dhare makaraakrit kunḍaal kaanan mein .
Gal mein banmaal biraaj rahee kaṭi mein paṭpeet suhaavat hai ॥ 2 ॥
ban kunjan mein hari raas rachee sakhiyaan sang mein mil gaan karen .
Bhaagy bade braj gopin ke hari haath milaay nachaavat hai ॥ 3 ॥
Madhuree murlee dhun ko sunke sab dev samaaj jude nabh mein . Bram‍haanand nihaar chhavee prabhu kee apne man mein sukh paavat hai ॥ 4 ॥